Yeni Ürün
Disleksi

Disleksi

999.99 TL 999.99 TL
  • Havale & EFT Ödeme Yöntemi

    Havale işleminden sonra bir dekontunuzu ve sipariş isim-soy isminizi Whatsapp sipariş hattına (905494949888) iletiniz.


    Hesap Adı:
    IBAN :

Disleksi Nedir?
Disleksi, “kelime kullanımında yaşanan zorluk” anlamına gelir Doğuştan gelen bir öğrenme bozukluğu olan disleksi, okuma ve yazma çağında dikkat çeker ve ortaya çıkar. Dislektik çocuklar, yaşıtlarına göre daha geç okur ve yazarlar. Kelimeleri doğru telaffuz edemezler ve kelime kapasiteleri de düşüktür.
Nörolojik kökenli bir bozukluk olan disleksi, doğuştan beynin sol yarım küresindeki dil kullanımıyla ilgili bölümlerdeki farklılaşmayla kendini gösteriyor. Okuma, yazma ve telaffuz edebilme yeteneklerinde görülen bozulmayla ortaya çıkıyor. Dislektik kişilerin beyni, bilgiyi farklı olarak işliyor. Bu durum, okuma, yazma, sıralama yapma ve bilgiyi organize etme konularında çeşitli sorunları beraberinde getiriyor.
Disleksi Eğitim Programının Amacı
Disleksi eğitimine katılan uzmanların öğrenme güçlüğü olan öğrencilerin tanılanması, sınıfta alınacak tedbirler, etkili öğretimsel düzenlemeler, akıcı okuma, okuduğunu anlama, çalışma becerileri hakkında bilgilendirmek ve bu stratejilerin uygulanması konusunda yeterlikler kazandırmaktır.
Eğitim Programına Kimler Katılabilir
Özel eğitim bölümü (işitme-görme- zihin)
Sınıf öğretmenliği
Psikoloji,
Psikiyatri,
PDR
Türkçe öğretmenliği
Dil ve konuşma terapisi bölümü
Okul öncesi öğretmenliği
Çocuk gelişimi
Türkçe öğretmenliği
Anne ve Babalar, Yeni Bir Meslek Sahibi Olmak İsteyen Herkes