Yeni Ürün
Oyun Terapisi Eğitimi

Oyun Terapisi Eğitimi

999.99 TL 999.99 TL
  • Havale & EFT Ödeme Yöntemi

    Havale işleminden sonra bir dekontunuzu ve sipariş isim-soy isminizi Whatsapp sipariş hattına (905494949888) iletiniz.


    Hesap Adı:
    IBAN :

OYUN TERAPİ NEDİR?
Çocuklar oyunları sırasında davranışlarını ve davranışlarını etkilemekte olan durumlarını oyun sırasında daha iyi bir şekilde ifade edebilmektedirler. Oyun terapisi sırasında çocuklar duygularını, düşüncelerini ifade etmekte ve hem zihinsel hem de fiziksel düşüncelerini geliştirmektedirler. Duygularını en iyi şekilde ifade etmeye başlamaktadırlar. Çocuklar karşılarındaki kişiler ile empati kurarak herkesin düşüncesine saygı duymaya başlamaktadırlar. Kendilerine ait olan öz yeterlilikleri gelişmektedir. Çocuklar aileleri ve sosyal çevreleri ile ilişkilerinde beceri kazanmaktadırlar.
OYUN TERAPİNİN ÖNEMİ VE AMACI
Oyun terapi eğitiminin amacı çocuklar ile çalışan uzmanlara oyun terapi tekniklerini kazandırmaktır. Oyun terapisi – sanat terapi tekniklerinden biridir ve özellikle çocuklar ile çalışmada en etkili terapi tekniği olarak kabul edilir. Oyun terapisinde çocuklar ile iletişim kurmada ve onların yaşadığı zorlulara yarım etmede oyunlar ve oyuncaklar kullanılır. Çocuklar, yeni bilgi ve becerileri oyun yolu ile daha kolay öğrenebilmektedirler. Ayrıca psikolojik ve davranım bozuklukları olan çocuklar, oyun yolu ile tedavi edildiğinde baskı ve kaygı yaşamadan probleminin üstesinden gelebilmektedirler. Çocuklar, herhangi bir sebepten dolayı içe atılan “gerilim kalıntılarını”, oyun yolu ile daha kolay dışa vurabilirler. Çocuklar stres ve travma yaşatan yaşam deneyimlerini oyun aracılığıyla yeniden canlandırarak, onlarla baş etmeyi öğrenebilirler.
EĞİTİMİN KATILIMCIYA KAZANDIRDIKLARI
Oyun çeşitlerini tanıma,
Çocukların gelişim dönemlerine özgü oyunları ayırt edebilme,
Çocukların oynadıkları oyunu gözlemleyerek oyun analizi yapabilme,
Çocukların oynadıkları oyunlardan yola çıkarak çocuğun karakteristik özelliği başta olmak üzere gelişim alanlarını tespit edebilme,
Oyun yolu ile çocukları değerlendirebilme,
Çocuğun problemine göre oyun geliştirebilme,
Oyun terapi seans programı hazırlayabilme.