Yeni Ürün
Regresyon Terapi

Regresyon Terapi

999.99 TL 999.99 TL
  • Havale & EFT Ödeme Yöntemi

    Havale işleminden sonra bir dekontunuzu ve sipariş isim-soy isminizi Whatsapp sipariş hattına (905494949888) iletiniz.


    Hesap Adı:
    IBAN :

Regresyon Eğitimi
Regresyon terapisi, hipnoterapi ve psikanaliz teori ve tekniklerinin ortaya çıktığı dönemde ilk adımlarını atmıştır. 1950li yıllarda oldukça gündemde olan hipnoterapi ve psikanaliz teorilerine göre, kişinin yaşadığı sıkıntıların sebepleri geçmişlerinde saklıdır. Sigmund Freud’a bilinçdışındakini bilince taşıma fikrini geliştirmiş ve regresyon terapisinin gelişiminde onun fikirleri büyük rol oynamıştır. 1978 yılına gelindiğinde Morris Netherton’un yazdığı Geçmiş Yaşam Terapisi, regresyon alanındaki ilk kitaptır. 1980li yıllarda ise Brian Weiss, regresyon terapisi alanında daha büyük çalışmalara ve gelişmelere imza atmıştır.

Regresyon terapisi için kişinin çatışma ve sorun yaşadığı alanların belirlenmesi, ardından bu sorunun ortadan kaldırılması için ana kaynağın ortaya çıkarılması yolu izlenir.

Regresyon terapisi için hipnoterapi kullanılır. Bu uygulamayı, alanında eğitim almış ve uzmanlaşmış kişilerin yapması gerekmektedir. Regresyonun ilk aşaması hazırlıktır. Hazırlık sürecinde terapist, kişiyi derin nefesler yoluyla trans benzeri bir bilinç seviyesine taşır. Kişi bu bilinç seviyesinde iken bilinçaltına daha kolay ulaşır. Terapist bilinçaltında bulunan, geçmiş yaşam deneyimlerini, travmatik olayları ortaya çıkarmak için çalışır. Kişi de bulunduğu bilinç seviyesi ile bu duruma daha açık bir hale gelir.

Günlük hayatımızda yaşadığımız problemler, alışkanlıklarımız ve duygu değişimlerimizin altında hatırlayamadığımız, bilinçaltında var olan olumsuz deneyimler bulunur. Çocukluğumuzda yaşadığımız bu olaylar, yanlış inanışlara ve davranış kalıplarına sahip olmamıza neden olur. Regresyon ile bu olaylar açığa çıkar ve farkında olmadığımız inanç ve davranışları yıkmamız için bize fırsat tanır.
Regresyon Hangi Alanlarda Kullanılır?
Regresyon terapisinin iyi geldiği problemler oldukça fazladır. Farklı yaş gruplarına ve geçmişlere sahip birçok bireyde olumlu sonuçlar gözlenmiştir. Özellikle belirgin travmaları olan kişilerde tedavi sağlıklı sonuçlar vermektedir. Travmalar, bizler farkında olmasak da, duygularımızı ifade etme becerimiz ve diğer insanlarla kurduğumuz ilişkiler konusunda etki sahibidirler. Bu nedenle kişinin yaşadığı travmaya geri dönmesi, ortaya çıkarması, bu travmanın hayatı, seçimleri ve davranışları üstündeki etkilerini görmesi anlamında fayda sağlayacaktır.

Regresyon ayrıca, nedensiz görünen korkulara, fobilere sahip kişilerin iyileşmesinde, ilişkilerde yaşanan problemlerde, kişinin hiçbir neden yokken yaşadığı suçluluk ve utanç duygularının ortadan kaldırılmasında oldukça faydalıdır.