Yeni Ürün
BDT Eğitimi

BDT Eğitimi

999.99 TL 999.99 TL
  • Havale & EFT Ödeme Yöntemi

    Havale işleminden sonra bir dekontunuzu ve sipariş isim-soy isminizi Whatsapp sipariş hattına (905494949888) iletiniz.


    Hesap Adı:
    IBAN :

Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) Nedir?
Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) psikolojinin bir bilim olarak gelişimi ile gittikçe yaygınlaşan ve çok sayıda bilim insanının ve psikoterapistin kabulünü almış bir terapi çeşididir. Bilişsel terapi ve davranışçı terapinin birleşiminden oluşan bu terapi yöntemi, bireyin fonksiyonel olmayan düşüncelerine ve davranışlarına odaklanıp bunları değiştirmeyi hedef alır.
Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) Ne İşe Yarar?
Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) kişinin fayda sağlamayan düşüncelerini alternatif ve sağlıklı düşünceler ile değiştirirken davranışlarının yeni ve daha olumlu olan düşüncelerine uyumlu yönde değişmesini sağlamayı hedefler.
Neden Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) eğitimi almalıyım?
Ruh sağlığı alanında çalışmak isteyen bir birey için Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) en önemli unsurlardan bir tanesidir. Yani ruh sağlığı alanında olmak istiyorsanız BDT olmazsa olmaz denebilir. Bunun birkaç sebebini şu şekilde sıralayabiliriz.
• Etkinlik: Üzerinde çok fazla araştırma yapılmış Bilişsel Davranışçı Terapi, etkinliği/işe yararlılığı kanıtlanmış bir yöntemdir. Öyle ki bu etkililik, araştırmaların meta analizleri ile de çok net şekilde ortaya koyulmuştur. Ayrıca Amerika, İngiltere, Fransa, Kanada ve Türkiye psikiyatri birimlerinde güncel tedavi kılavuzlarında ilk sıra tedavilerdendir.
• Yapılandırılmış: Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) uzun süredir üzerinde çalışılan ve ruhsal bozukluklar için yapılandırılmış yöntemlere sahiptir. Bu özellik BDT uygulayan terapistlerin hangi durumda neler yapacağını bilmesini sağlar. Dolayısıyla uygulamayı kolaylaştırmaktadır.
• Temel Eğitim: Kabul görmüş bir terapi olması ve yapılandırılmış olması diğer terapi yöntemleri için temel teşkil etmektedir. Birçok terapi eğitimine katılmak isteyen ruh sağlığı çalışanlarına ön koşul olarak BDT eğitimi almış olmak şart koşulmaktadır (Örn. Cinsel terapi, Aile-çift terapisi vb). Ayrıca Bilişsel Davranışçı Terapi temel alınarak geliştirilen ve 3. Kuşak terapiler olarak adlandırılan terapiler (Kabul ve Kararlılık Terapisi (ACT), metakognitif terapi, şema terapi vb) için BDT eğitimi almış olmak önemli bir ayrıcalık sağlayacaktır.
• Teknik çeşitliliği: Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) üzerinde uzun yıllardır çok önemli araştırmacılar ve terapistler çalışmışlardır. Dolayısıyla neredeyse her danışan ve terapiste uygun davranışçı ve bilişsel teknikler geliştirilmiştir. Bu özellik terapistin elini kolaylaştırmakta ve işe yaramayan yöntemlerin alternatiflerini hemen geliştirebilmektedir.
• Hızlı Etkinlik: Bilişsel Davranışçı Terapi hem terapiste hem danışana klasik psikoterapi (psikanaliz vb) yöntemlerine göre daha hızlı bir çözüm sağlayabilmektedir. Bunun birçok faydası arasında hasta ve terapistin zaman kaybının önlenmesi ve bu sayede sağlık ile ilgili ödeme sistemlerinin bu terapi türünü karşılamasını sağlaması sayılabilir.
• Bilinirlik: Bilişsel Davranışçı Terapi ruh sağlığı alanında yardım arayışı içerisinde olan danışanlar için bilinirliği en fazla olan terapi yöntemidir. Bu da BDT eğitimi olmayan terapistlerin tercih edilmesini engelleyecektir.
• Danışan çeşitliliği: Bilişsel Davranışçı Terapinin çok sayıda ruhsal hastalık ve bozukluk üzerinde etkinliği araştırılmıştır. Dolayısıyla BDT eğitimi almış bir terapist çok çeşitli şikâyetlere cevap bulabilir.
• Güvenirlilik: Bilişsel Davranışçı Terapi güvenirliliği çok sayıda uygulayıcı tarafından ortaya koyulmuştur. Bu özellik BDT eğitimi almış bir terapistin her türlü ortamda (psikoterapi merkezi, online, yüz yüze vb) danışan kabul etmesine olanak sağlamaktadır.
• Anlamayı Kolaylaştırma: Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) eğitimi almış bir terapist farklı bir yöntem uyguluyor olsa bile bu eğitim sayesinde danışanının davranış ve duygularını daha objektif olarak anlayabilecektir. Çünkü bu eğitim sayesinde danışanların düşünce biçimlerini ve davranışlarını formüle etmeleri kolaylaşacaktır.