Yeni Ürün
İşaret Dili Eğitimi

İşaret Dili Eğitimi

3000.00 TL 3000.00 TL
  • Havale & EFT Ödeme Yöntemi

    Havale işleminden sonra bir dekontunuzu ve sipariş isim-soy isminizi Whatsapp sipariş hattına (905494949888) iletiniz.


    Hesap Adı:
    IBAN :

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme genel müdürlüğünce hazırlanan İşaret dili kurs programının teorik eğitimlerini uzaktan öğrenim yöntemiyle internet üzerinden yapılmasını kapsamaktadır. Engelleri ortadan kaldırmak, toplumsal farkındalık yaratmak; işitme engellilerin en büyük sorunu olan iletişim için kullanmak zorunda oldukları Türk İşaret Dili’nin (TİD) yaygınlaştırılması ve bu konudaki mağduriyetin asgari seviyeye indirilmesi amacı ile bu eğitim programı başlatılmıştır.
Sessiz dünyalarına renk katmanın yanında, diğer insanlarla birlikte tüm evrensel ve anayasal haklarına, olabildiğince yüksek oranda erişmek ancak o zaman mümkün olabilecek ve sosyal statülerine ancak bu imkan dahilinde sahip olabileceklerdir.
Ülkemizde yaşayan engelliler arasında büyük kısmı oluşturan dört milyonun üzerindeki duyma ve konuşma yeteneğinden yoksun işitme engellinin sesi olmak ve onlarla birlikte yaşayan ailesi, dostları, ekonomik ve soysal çevresinin sorunlarını çözmek ancak Türk İşaret Dili’nin öğrenilmesi ile mümkün olabilecektir.